Hypotheek oversluiten

Zekerheid bij verandering

Oversluiten van je hypotheek

Wanneer je een hypotheek af gaat sluiten, kies je een periode waarover de rente wordt vastgezet. De meeste huiseigenaren kiezen voor een periode van 10 jaar of langer. Afhankelijk van het moment en de mate van zekerheid of stabiliteit maak je deze keuze. Gedurende die periode kan het voorkomen dat je de hypotheek wilt wijzigen, we noemen dit je hypotheek oversluiten.

De wens om je hypotheek over te sluiten kan verschillende redenen hebben. Je hypotheek oversluiten doe je bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode of omdat je ergens een gunstigere rente kunt krijgen. Het kan ook zijn dat je persoonlijke situatie zo is veranderd, dat een andere hypotheek veel beter bij je huidige persoonlijke situatie zal passen.

De zekerheden van Bijdevaate

  • Onafhankelijk advies
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Keuze uit meerdere geldverstrekkers
  • Duidelijk en transparant
  • Goed bekend op de lokale woningmarkt
Hoe werkt dat

Oversluiten?

Wanneer je een hypotheek wilt oversluiten is er een grote kans dat je kosten moet maken. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een boeterente als je jouw lopende hypotheek laat aanpassen of omdat je weggaat bij je huidige geldverstrekker. Wanneer je de overstap wilt maken als je rentevaste periode is afgelopen, dan hoef je geen boete te betalen.

Het is daarom raadzaam om onze adviseurs een berekening te laten maken waardoor je snel weet of overstappen voor jou zinvol is. Daarnaast kijken onze adviseurs direct welke geldverstrekker voor jou de meest interessante is, voor welke termijn én of dit past bij jouw toekomstplannen.

Wil jij oversluiten?

Met hulp van onze adviseurs maak jij zeker de juiste keuze!

Laat je gegevens achter, dan neemt één van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Zekerheid van kennis

Michel heeft antwoorden op al je hypotheek- en financieringsvragen

Liever even bellen? Natuurlijk! Bel 0111 453100
Zoeken