Brede weers­verzekering

Jouw gewassen verzekerd

Daarom een brede weers­verzekering

De verwachting is dat extreme weersomstandigheden de komende jaren steeds vaker zullen voorkomen. Daarom is in samenspraak met belangenorganisaties en de overheid de brede weersverzekering ontwikkeld. Met deze polis kun je je verzekeren tegen de financiële gevolgen van schade aan gewassen door extreme en ongunstige weersomstandigheden zoals storm, hagel, zware regen, vorst en droogte. Als actieve landbouwer met open teelt sluit je deze calamiteitenverzekering af om te anticiperen op de klimaatverandering en om de risico’s binnen je bedrijf beheersbaar te houden.

 

De zekerheden van Bijdevaate

  • Ruime ervaring in de agro branche
  • Kennis van branchespecifieke situatie
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Persoonlijk advies
Zo zit dat

Hoe wordt mijn premie bepaald?

De brede weersverzekering wordt regelmatig aangepast op nieuwe omstandigheden en is daarom niet vergelijkbaar met eerdere jaren. Omdat het een calamiteitenverzekering betreft, bedoeld voor risico’s die je zelf niet kunt dragen, geldt bij deze verzekering een eigen risico van 30% van de schade. Samen met onze adviseur bekijk je welke risico’s je loopt en wat je het beste kunt verzekeren. Wil je bijvoorbeeld een zeer uitgebreide verzekering voor je fruitbomen, maar is voor je maïs een beperkte of geen verzekering nodig? Je bepaalt per gewas wat je wel en niet verzekert. Je kunt ook keuzes maken in de hoogte van bijvoorbeeld het eigen risico en het neerslagcriterium. Voor een deel van de kosten van de premie kun je subsidie aanvragen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Wij wijzen je daarin graag de weg.

Onze adviseurs hebben ruime ervaring in de agrobranche en geven je daarom graag persoonlijk advies over de beste keuzes voor jouw bedrijf.

 

Zeker van dekking

Alles op een rijtje

Als je gewassen schade oplopen door extreme weersomstandigheden, heeft dit grote gevolgen voor je onderneming. In dit overzicht vind je terug welke schade gedekt is en welke niet. Wel zo makkelijk!

Wel vergoed, schade door:

Hagel
(Nacht)vorst
Overmatige regenval
Storm
Droogte
Sneeuw en ijzel
Brand door blikseminslag

Niet vergoed, schade bij:

Regenval onder het gekozen neerslagriterium (mm per 24 uur)
Droogte zonder dat het droogtetekort wordt overschreden
Een onverzekerd perceel
Ongeschikte teelt
* Voorwaarden kunnen afwijken, de voorwaarden behorende bij jouw eigen polis zijn altijd leidend
Zekerheid bij schade?

Laat dan je gegevens achter

Eén van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Verzekerd van de juiste keuze

Samen met Wim ontdek jij de oplossing die past bij jouw situatie

Direct een adviseur spreken? Bel 0111 453100
Wim Wenning
Zoeken