Auto­verzekering

Zeker op weg

Daarom een auto­verzekering

Een deukje in de bumper van je voorligger door een moment van onoplettendheid, of een aanrijding met flinke blikschade als gevolg. Hoe voorzichtig je ook bent, het kan altijd gebeuren. Daarom ben je als bezitter van een motorrijtuig verplicht een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM)-verzekering af te sluiten. Ook wanneer je auto voor lange tijd in de stalling staat, is deze verzekering verplicht. Want ook dan kan jouw motorrijtuig schade veroorzaken, bijvoorbeeld door brand door een defect in de motor met schade aan andere voertuigen of voorwerpen. De WAM-verzekering dekt alleen schade die je toebrengt aan andere voertuigen. Parkeerschade of een deuk omdat je tegen een paaltje aan bent gereden is dus voor je eigen rekening.

Meer zekerheid?
Voor extra zekerheid kun je kiezen voor een WA+ (beperkt casco) verzekering. Dan krijg je de schade aan je eigen voertuig vergoed als die is veroorzaakt door bijvoorbeeld storm, brand of bliksem. Ook diefstal is in dit geval gedekt. Voor nóg meer zekerheid kies je voor een All Risk verzekering. Dan ben je ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt aan je auto. Laat je adviseren over de juiste verzekering voor jouw voertuig zodat je niet over- of onderverzekerd bent.

Extra dekking
Voor extra zekerheid kun je de dekking uitbreiden met een ongevallenverzekering inzittenden (OVI) of een schadeverzekering inzittenden (SVI). De ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit aan de inzittenden van je auto wanneer deze tijdens een ongeval blijvend invalide raken. De schadeverzekering inzittenden vergoedt de schade die de bestuurder en/of inzittenden van een motorrijtuig lijden door een ongeval, ongeacht of de bestuurder of inzittenden aansprakelijk zijn voor het veroorzaken hiervan.

 

De zekerheden van Bijdevaate

  • Verzekerd van een scherpe premie
  • Snelle afhandeling bij schade
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Duidelijk en transparant
Zo zit dat

Hoe wordt mijn premie bepaald?

De premie van je autoverzekering hangt af van de cataloguswaarde van je auto. Dit is de officiële nieuwprijs van je voertuig die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven. Ook je leeftijd, het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt en je schadevrije jaren tellen mee. Verder hangt je premie natuurlijk ook af van de verzekeringsvorm  en aanvullende dekking(en) die je kiest.

Onze adviseurs geven je graag een persoonlijk advies, dat past bij jou en jouw auto.

 

Wil je jouw nieuwe motorrijtuig verzekeren en heb je je huidige (bestel)auto- of motorverzekering via ons kantoor afgesloten? Dat kan online via het formulier Voertuigwijziging.

Zeker van dekking

Alles op een rijtje

Er is veel keuze als het op een autoverzekering aankomt. Daarom is het verstandig goed te overwegen welke verzekeringsvorm in jouw situatie de verstandige keuze is. Ga je voor de basisdekking of neem je geen enkel risico met de All risk-dekking? In onderstaande overzicht zie je makkelijk wat wél en wat niet verzekerd is. Lekker overzichtelijk!

WA WA+ All risk
Schade aan anderen
Diefstal en inbraak
Brand, storm, hagel
Ruitschade
Aanrijding met dieren
Aanrijding en vandalisme

Schade aan anderen

Schade aan anderen
Diefstal en inbraak
Brand, storm, hagel
Ruitschade
Aanrijding met dieren

Schade aan anderen
Diefstal en inbraak
Brand, storm, hagel
Ruitschade
Aanrijding met dieren
Aanrijding en vandalisme
* Voorwaarden kunnen afwijken, de voorwaarden behorende bij jouw eigen polis zijn altijd leidend
TIjd voor actie

Verzekeren op basis van jouw situatie

Eén van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Zoeken