woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering

Als u niet meer (volledig) kunt werken, gaat u er in inkomen op achteruit. Maar de vaste lasten, zoals hypotheek of huur, moet u wél gewoon betalen. U kunt zich tegen het risico op een inkomensdaling verzekeren, bijvoorbeeld met een woonlastenverzekering. Daarmee stelt u de betaling van de woonlasten veilig als uw inkomen daalt of zelfs wegvalt door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid.

Kenmerken

U bepaalt zelf welk bedrag u verzekert. Dat baseert u natuurlijk op de vaste lasten die u per maand kwijt bent. Ook kunt u zelf een ‘eigenrisicotermijn’ bepalen. En vaak ook de uitkeringstermijn. Al deze factoren zijn van invloed op de hoogte van de premie. Wij kunnen u daar alles over vertellen.

Voor wie en waarom?

Iedereen kan arbeidsongeschikt of werkloos raken. Of u in dat geval uw vaste lasten kunt blijven betalen, zult u zelf moeten bepalen. Uiteraard hangt dat ook af van uw persoonlijke situatie. Als u een partner hebt die de lasten op zijn of haar inkomen kan dragen, is de situatie al heel anders dan wanneer u alleen bent en zelf voor alle kosten moet opdraaien. Ga het na voor uw eigen situatie en bepaal pas dan of een woonlastenverzekering iets voor u is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Let op

  • U betaalt de premie periodiek of in één keer, als ‘koopsom’. Sluit u de verzekering gelijk af met een hypotheek? Dan kunt u de premie meefinancieren.

  • Verzekeraars bieden woonlastenverzekeringen vaak onder verschillende namen aan. De polis kan bij de ene verzekeraar dus anders heten dan bij de ander.

  • Als u onvrijwillig werkloos raakt, is de uitkering altijd belastingvrij. De premie voor het werkloosheidsgedeelte is daarom niet aftrekbaar. Voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering ligt dat anders. Deze premie is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De verzekeraar is verplicht om loonheffing (inkomstenbelasting, premies volksverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet) in te houden op periodieke arbeidsongeschiktheidsuitkeringen.

  • Deze verzekering is niet bedoeld om de volledige inkomensderving door arbeidsongeschiktheid op te vangen, maar alleen bedoeld om uw woonlasten te verzekeren, vaak inclusief energiekosten.

Meer informatie aanvragen

meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met ons kantoor in Zierikzee via telefoonnummer 0111-453100 , ons kantoor in Zevenbergen via telefoonnummer 0168-324300 of ons kantoor in Middelharnis via telefoonnummer 0187 - 483399. U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het gebruik van uw persoonsgegevens staat vermeld in ons privacybeleid.