lijfrenteverzekering

Met een lijfrenteverzekering bent u verzekerd van extra inkomen dat u op een bepaald moment krijgt, bijvoorbeeld als u met pensioen gaat. U betaalt daarvoor periodiek of eenmalig een premie aan uw verzekeraar.

kenmerken

Met een lijfrenteverzekering wordt vaak een bepaald kapitaal verzekerd, maar er kan ook belegd worden. Verder is er de keuze om de premie periodiek (bijvoorbeeld jaarlijks) of in een keer te betalen. In dat laatste geval spreken we van een koopsom. In de praktijk kiezen mensen bij voorbeeld voor een koopsom als ze geld uit een erfenis hebben ontvangen en dat willen 'bewaren' voor later.

Op de 'expiratiedatum' (de vooraf afgesproken datum) komt het opgebouwde kapitaal tot uitkering. Met dat kapitaal wordt een lijfrente aangekocht. U kunt ervoor kiezen om de lijfrente direct in te laten gaan. De lijfrente kunt u zowel tijdelijk als levenslang ontvangen.

voor wie en waarom?

Als u op een bepaald moment verzekerd wil zijn van een bepaalde inkomensaanvulling, kan een lijfrenteverzekering uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als aanvulling op de oudedagsvoorziening. Wij kunnen u daar meer over vertellen. De premie voor de lijfrenteverzekering is onder bepaalde fiscale voorwaarden aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

U kunt de lijfrente kopen bij de verzekeringsmaatschappij waar u het kapitaal opbouwt, maar u bent dat niet verplicht. U kunt een lijfrente ook bij een andere verzekeringsmaatschappij onderbrengen of bij een bank via een zogenaamde bancaire lijfrente.

Vraag ons naar de mogelijkheden. U kunt hiervoor gebruik maken van het onderstaande formulier.

Meer informatie aanvragen

meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met ons kantoor in Zierikzee via telefoonnummer 0111-453100 , ons kantoor in Zevenbergen via telefoonnummer 0168-324300 of ons kantoor in Middelharnis via telefoonnummer 0187 - 483399. U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het gebruik van uw persoonsgegevens staat vermeld in ons privacybeleid.