fietsverzekering

Voor nog meer fietsplezier wilt u uw fiets natuurlijk goed verzekeren. Een rijwielverzekering van Unigarant biedt dekking tegen schade aan en verlies van uw fiets en/of de accessoires. U kunt uw fiets op basis van nieuwwaarde verzekeren tegen diefstal en beschadiging. Maar daarnaast hebt u ook de mogelijkheid om uw fiets tegen diefstal te verzekeren op basis van afschrijving.

De kans dat uw e-bike gestolen wordt, is sinds 2010 met meer dan 200% gestegen.Volgens de politie zijn het, naast gelegenheidsdieven, vooral georganiseerde bendes die achter e-bikes aanzitten. De e-bikes worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. 

Tips om te voorkomen dat uw e-bike wordt gestolen

  • Zet uw e-bike altijd vast met een tweede slot.
  • Zet uw e-bike met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek.
  • Plaats uw e-bike in het zicht.
  • Of zet uw e-bike in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein. Zet ook hier uw fiets op slot.
  • Heeft uw e-bike een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw e-bike af als u niet fietst. Zo is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken.
  • Doe altijd aangifte als uw e-bike gestolen is.

Ook uw elektrische fiets is bij ons goed verzekerd. In combinatie met de dekking 'beschadiging' is pechhulp onderweg meeverzekerd.

Voor welke fiets u ook kiest, voorwaarde is in alle gevallen een goedgekeurd veiligheidsslot. Wilt u weten welke sloten goedgekeurd zijn? Kijk dan op www.stichtingart.nl

speed pedelec (snelle electrische fiets)

 Een speed pedelec wordt  sinds 1 januari 2017 wettelijk aangemerkt als een bromfiets. Daarom moet u op de speed pedelec een gele bromfietskentekenplaat hebben.  

Meer informatie aanvragen

meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met ons kantoor in Zierikzee via telefoonnummer 0111-453100 , ons kantoor in Zevenbergen via telefoonnummer 0168-324300 of ons kantoor in Middelharnis via telefoonnummer 0187 - 483399. U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het gebruik van uw persoonsgegevens staat vermeld in ons privacybeleid.