rechtsbijstandverzekering

Wat is een rechtsbijstandverzekering?
Stel, u of uw gezin heeft problemen waarvoor u juridische hulp wilt. U heeft bijvoorbeeld problemen met uw werkgever. Of u heeft problemen met een winkel door een kapot product. Of u bent het niet eens met de behandeling van een arts. Of u krijgt geen bouwvergunning. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u zich voor hulp bij dit soort problemen verzekeren.

Algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering kunt u lezen op www.vanatotzekerheid.nl van het Verbond van Verzekeraars. 

Wat is een rechtsbijstandverzekering in het verkeer?
U heeft bijvoorbeeld een aanrijding gehad. U bent het niet eens met de tegenpartij over de schuldvraag. U heeft hiervoor juridische hulp nodig. De rechtsbijstandverzekering in het verkeer is een specifieke rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering helpt u bij juridische problemen na bijvoorbeeld een aanrijding.

Een rechtsbijstandverzekering duur?
Mocht u een juridisch conflict krijgen, kunt u de juridische hulp dan zelf betalen? Met uurtarieven tussen de 150 en 350 euro is het inschakelen van een advocaat immers niet voor iedereen weggelegd. Met een rechtsbijstandverzekering bent u voor een relatief laag bedrag zeker van juridische hulp.  Een gemiddelde ontslagzaak kan zo maar 8 tot 10 uur duren. En daar bovenop komen eventueel ook de kosten van een expert en de kosten van een procedure. Bent u verzekerd, dan heeft u hier geen financiële zorgen over.

Over het algemeen ontvangt u geen geldbedrag, maar deskundige hulp door de rechtsbijstandverzekeraar. Van belang is daarbij dat de juridische problemen nog niet spelen op het moment dat u de verzekering afsluit; en dat ze op het moment van het afsluiten van de verzekering nog niet te voorzien waren.
 

direct afsluiten

Rechtsbijstand particulier ProRechtPolis

voor een verzekering op maat, samen te stellen naar uw persoonlijke behoeften

Rechtsbijstand particulier Flexpolis

 

https://verzekeringskaarten.nl/arag/Flexpolis

 

Meer informatie aanvragen

meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met ons kantoor in Zierikzee via telefoonnummer 0111-453100 , ons kantoor in Zevenbergen via telefoonnummer 0168-324300 of ons kantoor in Middelharnis via telefoonnummer 0187 - 483399. U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het gebruik van uw persoonsgegevens staat vermeld in ons privacybeleid.